Inovativni pomoćnici pri parkiranju iz Mercedes-Benz-a.

Lakoća parkiranja

Parkiranje nikad nije bilo toliko lako.

Inovativni sistemi pomoći pri parkiranju iz Mercedes-Benz-aa mogu transformisati stres uzrokovan uskim parking mestima u glatku proceduru bez napora. Vaš Mercedes-Benz će automatski ulaziti i izlaziti sa parking mesta: pritiskom na dugme sa aktivnom asistencijom pri parkiranju PARKTRONIC ili preko pametnog telefona sa Remote Parking Assist. 

Udobnost sa asistentima pri parkiranju

Lagano automatsko parkiranje na i van parking mesta.

Bilo kod kuće, na višespratnim parkiralištima ili pored puta: sa našim asistentima za parkiranje možete sa lakoćom da parkirate. Ubrzanje, upravljanje, kočenje, menjanje brzina i indikatorske lampice se mogu kontrolisati automatski. Kamera od 360° Vam omogućava da pratite proces parkiranja.

Sigurnost uz sisteme pomoći pri parkiranju

Senzori i kamere prate proces parkiranja.

Bilo da parkirate od napred, nazad, u poprečnim ili uzdužnim prostorima, sa našim asistentima za parkiranje možete zaštititi sebe i druge učesnike u saobraćaju. Ukupno 12 ultrazvučnih senzora i četiri kamere na prednjim, zadnjim i spoljnim retrovizorima nadgledaju Vašu okolinu tokom parkiranja.

Drive-away Assist

Upozorenje o sudaru: Drive-away Assist Vas upozorava ako prilikom vožnje može doći do sudara sa otkrivenim objektima zbog zabune između pedale gasa i kočnice ili brzine za napred i nazad. Ako se otkrije opasnost od sudara, brzina je takođe nakratko ograničena.

 

Active Blind Spot Assist sa funkcijom upozorenja prilikom izlaska

Blind Spot Assisttakođe može pomoći kada je vozilo u stanju mirovanja: funkcija upozorenja prilikom izlaska  upozorava Vas vizuelnim upozorenjem u spoljašnjem retrovizoru da učesnik u saobraćaju prolazi u kritičnom području. Ako u tom trenutku pritisnete kvaku na vratima, bez obzira koja vrata su u pitanju, oglasiće se i zvučno upozorenje i crveni trougao u ogledalu će početi da treperi. Ovo dodatno podržava ambijentalno osvetljenje (opciono dostupna oprema) sa animacijom crvenog svetla u oblasti vrata. Funkcija upozorenja prilikom izlaska će biti dostupna do tri minuta nakon gašenja kontakta.

 

GUARD 360° zaštita vozila

GUARD 360° zaštita vozila Plus paket pruža svestrano praćenje. Sadrži alarmni sistem protiv krađe i zaštitu od vuče, koja je u stanju da otkrije promene u položaju vozila. Kretanje u unutrašnjosti vozila takođe pokreće vizuelna i zvučna upozorenja. Dok praćenje ukradenog vozila povećava šanse za povrat Vaše imovine.

 

Rear Cross Traffic Alert

Zaštita od sudara: ako senzori detektuju prolazak drugih vozila (uključujući i bicikle) tokom vožnje unazad, u početku će se oglasiti vizuelna i zvučna upozorenja. Kada ne reagujete i otkrivena opasnost i dalje postoji, vozilo će pokrenuti autonomno kočenje u slučaju nužde.

Pronalaženje slobodnih parking mesta bez traženja.

Pronađite najbliže dostupno parking mesto pomoću digitalnih dodataka.

Traženje slobodnog parking mesta nikada nije bilo lakše nego sa dodatnim digitalnim dodacima. Vaš Mercedes-Benz će locirati slobodna parking mesta na višespratnim parkiralištima i na ulici. Vi birate slobodno parking mesto, a zatim dobijate sve dostupne informacije o opciji parkiranja koju ste izabrali. 

Digitalni dodaci

Naši digitalni dodaci. Kakve imate koristi od njih.

Nabavite nadogradnju za svoj Mercedes-Benz sa našim paketima digitalnih dodataka. Mnoge naše inovativne digitalne dodatke možete besplatno koristiti ograničeno vreme nakon aktivacije. Ako želite da nastavite da koristite prednosti Digital Extras nakon isteka ovog perioda, obnovite ili kupite odgovarajući paket sa samo nekoliko klikova u prodavnici Mercedes me. 

FAQs

Često postavljana pitanja

U Mercedes-Benz-u bezbednost je na prvom mestu. Iz tog razloga, naše funkcije za izbegavanje sudara su standardno instalirane. Parking Assistant sistem dostupan je u tri različita paketa u zavisnosti od modela:

Standardna oprema: Svi aktuelni modeli su standardno opremljeni kamerom za vožnju unazad.

Parking paket sa kamerom za vožnju unazad: Standardno u aktuelnim modelima GLC, GLE, GLS, S-Klasa, EQE, EQE SUV, EQS i EQS SUV. Pored kamere za vožnju unazad, Active Parking Assist PARKTRONIC je takođe standardno ugrađen u ove modele. Parking paket sa kamerom za vožnju unazad dostupan je kao dodatna oprema za naše kompaktne modele automobila.

Paket za parkiranje sa kamerom od 360°: Dostupan kao dodatak Active Parking Assist PARKTRONIC-u u svim aktuelnim modelima. Kamera od 360° nudi sveobuhvatan pogled na vozilo i proširuje opseg funkcija aktivne pomoći pri parkiranju.

Paket za parkiranje sa funkcijama za daljinsko parkiranje: uključuje Memory Parking Assist, predinstalaciju za Remote Parking Assistant i INTELLIGENT PARK PILOT. Dostupan u aktuelnim modelima S-Klase, EQE, EQE SUV, EQS i EQS SUV. Paket za parkiranje sa Memory Parking Assist-om dostupan je u aktuelnim modelima C-Klase i GLC modela.

Da. Memory Parking Assist može da snima i koristi putanje na do pet različitih lokacija. Na svakoj lokaciji možete ga naučiti kako da uđe i izađe sa parking mesta, na maksimalno 100 metara rastojanja. Ovo mora biti privatni prostor.

Da biste mogli da koristite digitalne dodatke, potreban Vam je Mercedes me ID, koji možete lako da kreirate u svojoj Mercedes me aplikaciji. Idite u aplikaciju Mercedes me u App Store-u ili Play Store-u.

Digitalni dodaci se mogu preuzetii i aktivirati u Mercedes me prodavnici ili u aplikaciji Mercedes me.

Mercedes-Benz Remote Parking aplikacija dostupna je za sva vozila opremljena Remote Parking Assist-om. Aplikacija se može preuzeti preko App Store-a i Google Play prodavnice i zatim povezati sa vozilom. Imajte na umu da Remote Parking Assist zahteva sledeću opciono dostupnu opremu.

Na vozilima do godine proizvodnje 09/2020: COMAND Online / Audio 20, Parking paket sa kamerom od 360°, KEYLESS-GO, Remote Parking paket / predinstalacija za Remote Parking Assist.

Na vozilima iz 10/2020 godine proizvodnje: Parking paket sa funkcijama daljinskog parkiranja.

Lako možete aktivirati parking servise, koje možete koristiti kao deo navigacionog paketa, u Vašoj Mercedes me aplikaciji. Da biste to uradili, otvorite meni i izaberite svoje vozilo. U polju „Upravljanje uslugom“ možete izabrati „Navigacija“. Ovde ćete naći razne usluge parkiranja.

Da biste mogli da koristite uslugu plaćanja, ona prvo mora biti podešena u aplikaciji Mercedes me i mora biti sačuvana kreditna kartica. Nakon uspešne registracije, možete koristiti funkcije plaćanja putem aplikacije i u svojoj MBUX integraciji.

On-Street Payment omogućava plaćanje dostupnih parking mesta iz automobila. Da biste to uradili, jednostavno pronađite slobodno parking mesto i pokrenite vreme parkiranja direktno iz MBUX-a. Kada se vratite, pojaviće se obaveštenje čim se vozilo pokrene, sa naznakom da će vreme parkiranja biti završeno i na taj način se može fakturisati.

Preduslovi za plaćanje na ulici:

– Štampana parking vinjeta vidljiva u vozilu
– Indikator sačuvan u aplikaciji Mercedes me
– Unesen način plaćanja
– Odobrenje za plaćanja i podatke

Možete da izaberete različite filtere u aplikaciji i na glavnoj jedinici da biste pronašli savršeno mesto za parkiranje. Možete razlikovati parkinge van ulice i na ulici, kao i različite opcije plaćanja i rezervacije.

Izraz „na ulici“ se odnosi na parkiranje na javnim mestima, kao što je pored puta. “Van ulice” znači, npr. parkiranje u okviru višespratnih parkinga ili parkinga sa sopstvenim ulazom.

Traženje slobodnog parking mesta nikada nije bilo lakše nego sa dodatnim digitalnim dodacima. Vaš Mercedes-Benz će locirati slobodna parking mesta na višespratnim parkiralištima i na ulici. Vi birate slobodno parking mesto, a zatim dobijate sve dostupne informacije o opciji parkiranja koju ste izabrali.