Mercedes-Benz Intelligent Drive

Mercedes-Benz sistem pomoći u vožnji.

Zašto MBUX?

Razlozi za MBUX.

Senzori i kamere

Moderni sistemi pomoći nadziru Vaše okruženje.

Upravljački uređaji sistema pomoći obrađuju podatke prikupljenje od strane mnogobrojnih senzora i kamera ugrađenih u vozilu.

Svetlo i vidljivost

Svetlo i vidljivost

Obilje opreme omogućava optimalno prilagođavanje svetla okruženju.
Na primer, količina svetlosti, nadolazeći saobraćaj ili brzina mogu se uzeti u obzir prilikom određivanja optimalnog nivoa osvetljenja.

Oslanjanje

Oslanjanje

Mercedes-Benz Intelligent Drive povećava i udobnost. U dodatnoj opremi kamera može analizirati saobraćajne uslove i detektovati, na primer, neravnine na putu.
Na osnovu toga, aktivno oslanjanje vrši prilagođavanje nastupajućim neravninama.

Pomoć u vožnji i bezbednost

Pomoć u vožnji i bezbednost

Stereo kamera smeštena iza vetrobranskog stakla, u oblasti iza unutrašnjeg retrovizora, može uspešno registrovati vozila ispred Vas i vozila koja prelaze u Vašu traku, kao i pešake i bicikliste.
U zavisnosti od modela, pored same kamere moguće je koristiti i do dvanaest ultrazvučnih senzora, dva višemodna radarska senzora u zadnjem bočnom delu vozila i jedan radarski senzor dugog dometa. Za paket pomoći u vožnji Plus dodatno se ugrađuju još dva višemodna radara na prednjoj bočnoj strani vozila.

Parkiranje

Parkiranje

Pored senzora za parkiranje, umrežene kamere u okviru rešetke hladnjaka, poklopcu prtljažnika i kućištima spoljnjih retrovizora obezbeđuju preciznu sliku okruženja Vašeg vozila, kao i za vizuelizaciju iz ptičije perspektive.

Najvažnije karakteristike

Inovativni sistemi pomoći, optimalno umreženi.

Mercedes-Benz Intelligent Drive pretvara Vaše vozilo u partnera koji aktivno razmišlja. Inovativni sistemi pomoći mogu predvideti opasnost, upozoriti vozača, čak i autonomno upravljati i kočiti. Na ovaj način, mnoge nesreće se mogu izbeći.

Paket pomoći u vožnji

Na putu do autonomne vožnje: moderni sistemi Vam pružaju podršku u specifičnim  situacijama putem prilagođavanja brzine, upravljanja, promeni trake, pa čak i izbegavanju potencijalnih nesreća. Rizik od saobraćajne nesreće je smanjen – putnici i drugi učesnici u saobraćaju su efikasno zaštićeni. Na taj način, na Vaše odredište ćete stići bezbedno i opušteno.

Sistem je spreman i za kritične situacije: ako uz aktivirani sistem aktivne pomoći pri upravljanju iz zdravstvenih razloga više niste u mogućnosti da upravljate vozilom, Vaše vozilo će Vas prvo upozoriti, a zatim polako usporiti vozilo i aktivirati sistem pokazivača smera u slučaju opasnosti. Posle toga, sistem će uspostaviti vezu sa Mercedes-Benz centralom za pozive u slučaju opasnosti, a vozilo će se otključati kako bi hitna pomoć mogla da Vam pomogne.

Sistem aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC

Nećete želeti da se odvojite od ovog sistema, posebno tokom vožnje u koloni ili u saobraćajnim gužvama. Sistem aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC rasterećuje vozača automatskom regulacijom odstojanja između Vašeg vozila i vozila ispred Vas. U kombinaciji sa sistemom “Speed Limit Assist” pritiskom na dugme možete preuzeti prepoznata ograničenja brzine.

Sistem bočnog impulsa PRE-SAFE®

Vaš lični telohranitelj: Sistem bočnog impulsa PRE-SAFE® može pripremiti vozača i suvozača za udarac sa bočne strane pomeranjem u stranu i na taj način smanjiti rizik od nastanka povrede. Sistem Vas može pomeriti prema sredini vozila i tako udaljiti od tačke samog udara. 

Paket pomoći u vožnji

Paket za parkiranje sa kamerom od 360°

Optimalna usluga parkiranja: Sistem aktivne pomoći pri parkiranju sa kamerom od 360° olakšava proces traženja parking mesta, ali i sam proces parkiranja. Takođe, imate i mogućnost izbora: zahvaljujući pogledu sa svih strana, možete i sami samouvereno i jednostavno parkirati ili proces parkiranja prepustiti Vašem vozilu.

Precizna i pregledna vizuelna i zvučna upozorenja pomažu Vam da izbegnete eventualna oštećenja vozila prilikom parkiranja ili manevrisanja. Zahvaljujući preglednom prikazu oblasti oko parking mesta i praktičnim vođicama, možete bolje procentit pravac kretanja, širinu vozila i udaljenost od drugih objekata.

MULTIBEAM LED

Za savršenu preglednost: pomoću LED sijalica kojima se može individualno upravljati, adaptivna prednja svetla MULTIBEAM LED brzo reaguju na trenutu situaciju u saobraćaju. Prilagodljivo dugo svetlo izuzima druge učesnike u saobraćaju i ne zaslepljuje ih. Svetlo za skretanje, kao i svetlo za krivine, optimalno osvetljavaju Vaše vidno polje kako bi lakše uočili potencijalne opasnosti na putu.

E-ACTIVE BODY CONTROL

Superiorna vožnja u svakoj situaciji: E-ACTIVE BODY CONTROL predstavlja spoj udobnosti, preciznosti i dinamike. Doživite prvoklasne efekte modernog aktivnog oslanjanja koji kompenzuje nagibe, kotrljanje i ljuljanje – kako na auto-putu tako i u krivinama ili na neravnom putu.

Dodatne funkcije

Za besprekornu sigurnost i izuzetnu udobnost.

Od sistema pomoći do komfornog oslanjanja: istražite svet Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Dostupno uz Intelligent Drive

Inovativni sistemi pomoći za svaki Mercedes-Benz.

Dostupne funkcije Intelligent Drive se mogu razlikovati u zavisnosti od izbora modela.