Na putu ka autonomnoj vožnji.

Otkrijte naše ideje i vizije za automobile na potpuno novi način.

Zašto voziti potpuno automatizovano u budućnosti?

Potpuno automatizovana vožnja nudi uzbudljive mogućnosti za budućnost.

Danas: Potpomognuta i delimično automatizovana vožnja.

Na putu ka potpuno automatizovanoj vožnji sa najnovijim sistemima pomoći.

Mercedes-Benz Intelligent Drive pretvara Vaše vozilo u partnera koji razmišlja. Inovativni sistemi pomoći nadgledaju okolinu i obrađuju podatke sa kamera i senzora kao što su ultrazvuk i radar, kao i iz podataka sa mape i događaja na ruti. Oni mogu ukazati na predstojeće opasnosti, kao što su saobraćajne gužve, upozoriti vozača, pa čak i automatski upravljati i kočiti. Za najviši nivo bezbednosti koji se u ovom trenutku može primeniti. 

Active Parking Assist sa PARKTRONIC-om

Active Parking Assist sa PARKTRONIC-om otkriva slobodna parking mesta dok prolazite. Kada izaberete mesto za parkiranje, možete da parkirate sa velikim samopouzdanjem zahvaljujući kameri za vožnju unazad, ultrazvučnim senzorima i praktičnim vizuelizacijama - ili da parkirate vozilo uz pomoć. 

Active Emergency Stop Assist

U ekstremno hitnim slučajevima kada zapravo više niste u mogućnosti da obavljate svoju vožnju, Active Emergency Stop Assist preuzima: nakon prethodnog upozorenja, sistem zaustavlja Vaš Mercedes. Sistem pomoći aktivira svetla upozorenja, menja traku ako je to moguće i potrebno, lagano koči prvo, a zatim sve većom snagom. Nakon zaustavljanja, uspostavlja se veza sa Mercedes-Benz centrom za hitne slučajeve i vozilo je otključano za prve reagovanje.

Active Blind Spot Assist

Active Blind Spot Assist veoma pažljivo brine o Vama - posebno kad pokrenete indikator. Sistem može vizuelno i zvučno upozoriti na bočne sudare sa drugim učesnicima u saobraćaju i u mrtvom uglu - čak i kada su u stanju mirovanja pre izlaska iz vozila kada se koristi kvaka na vratima. 

 

Active Lane Keeping Assist

Posebno pažljiv posmatrač: ako nenamerno napustite svoju traku ili se opasno približite drugim učesnicima u saobraćaju, sistem može da Vas vrati u Vašu traku uz pomoć intervencije upravljača. Ako ipak napustite traku, sledi dodatno upozorenje u vidu vibracija upravljača.  

 

Active Distance Assist DISTRONIC

Active Distance Assist DISTRONIC oslobađa vozača od opterećenja i pruža podršku kako u normalnom saobraćaju tako i u stani-kreni saobraćaju. Inteligentni sistem reguliše rastojanje do vozila ispred, prilagođava brzinu vožnje i brine o napornom kretanju u redu ili gužvi umesto Vas. 

Sutra: Uslovno automatizovana vožnja.

Novi DRIVE PILOT u S-Klasi i EQS modelu.

DRIVE PILOT omogućava da se zadatak vožnje preda sistemu pod određenim uslovima tokom gustog saobraćaja ili zagušenja na odgovarajućim deonicama autoputa do brzine od 60 km/h. DRIVE PILOT se takođe može koristiti za kontrolu brzine vozila. DRIVE PILOT tako nudi vrhunsko iskustvo vožnje. Možete se opustiti ili raditi i povratiti dragoceno vreme.

Sa DRIVE PILOT-om, Mercedes-Benz je prvi svetski proizvođač automobila sa međunarodno važećim sertifikatom za uslovno automatizovanu vožnju koji nudi ovu vrstu sistema kao fabričku opciju za vozila iz serijske proizvodnje.

DRIVE PILOT je trenutno dostupan i upotrebljiv samo u Nemačkoj.

Pet nivoa automatizovane vožnje

Potpomognuto, delimično automatizovano, uslovno automatizovano, potpuno automatizovano, autonomno: ovi termini opisuju pet faza na putu do autonomnog vozila, koje se razlikuju na međunarodnom nivou prema važećem SAE standardu (Društvo automobilskih inženjera – Američki institut za standardizaciju).

Prekosutra: Potpuno automatizovana vožnja

Naša vizija potpuno automatizovane vožnje i načina da stignemo tamo.

Potpuno automatizovana vožnja će igrati centralnu ulogu u budućnosti i revolucionarno će izmeniti automobil, uz podršku veštačke inteligencije. Brojna Mercedes-Benz konceptna vozila i prototipovi su odavno dokazali da su tehnički preduslovi uspostavljeni i da ispunjavaju svoju funkciju.

Ime pionirskog konceptnog vozila u saradnji sa AVATAR timom predstavlja NAPREDNU TRANSFORMACIJU VOZILA. On na posebno živopisan način otelotvoruje uzbudljivu viziju Mercedes-Benz dizajnera, inženjera i istraživača trendova za buduću mobilnost.

Play Video
Play Video
Play Video
Aktuelni modeli

Na putu ka autonomnoj vožnji. Otkrijte naše najnovije sisteme pomoći.