Dizajn i konceptna vozila

Dobro došli u budućnost.

Luksuzni dizajn

Iznova i iznova stvaramo luksuz. Onda, sada i za budućnost.

Cilj naše filozofije dizajna je da kreiramo jasne forme i senzualne površine koje predstavljaju visoku tehnologiju i istovremeno izazivaju emocije. Na ovaj način ne samo da stvaramo „najpoželjnije automobile na svetu“, već razvijamo i dizajnersko-strateške osnove za luksuzni identitet Mercedes-Benz-a i njegovih podbrendova i pretvaramo ih u konkretnu estetiku. Tako stvaramo bezvremenske ikone, kao što je Mercedes-Benz 300SL, koji je već tada oblikovao tradicionalni luksuz. Ovo pretvaramo u moderno doba sa proizvodima kao što su S-Klasa i EQS.

„Dizajn je od suštinskog značaja za luksuzne brendove.“

"Luksuzni brendovi poput Mercedes-Benz-a stalno redefinišu luksuz kako bi stvorili nešto izvanredno. Ovo nazivamo X-faktorom, jer je to jedini način kako uspevamo da zadržimo svoj prepoznatljiv stil senzualne jasnoće i stvorimo strast!"

Gorden Wagener, glavni dizajner Mercedes-Benz Grupe.

„Naši kupci često ispune svoj dugo isčekivani san kada kupe Mercedes-Benz."

Gorden Wagener, glavni dizajner Mercedes-Benz Grupe.

Nove tehnologije, nove inspiracije, novi dizajn.

Izuzetna konceptualna vozila iz Mercedes-Benz-a.

"Project SUV" u saradnji sa dizajnerom Virgil Abloh-om, kombinuje svet mode i automobila.

„Project Geländewagen“ je prvi rezultat saradnje Mercedes-Benza i Virgil Abloh-a, glavnog kreativnog direktora i osnivača etikete Off-Vhite, kao i muškog umetničkog direktora Louis Vuittona. U projektu konceptualnog dizajna koji su vodili glavni direktor dizajna Mercedes-Benz-a, Gorden Wagener i Abloh, Mercedes-Benz G-Klasa je poslužila kao polazna tačka za istraživanje novih načina razbijanja ustaljenih pojmova luksuza i otvaranja prostora za buduće interpretacije luksuza i želja za izuzetnošću. Rezultat toga se nalazi negde između stvarnosti i budućnosti i predstavlja G-Klasu kao fiktivni trkački automobil u stilu nekadašnjeg DTM-a.

Sve informacije o G-Klasi.

Više konceptnih vozila

Još više konceptnih vozila iz Mercedes-Benz-a.

Aktuelni modeli

Otkrijte našu posvećenost savremenom individualnom luksuzu.